ΠΑΠΑ(ΡΕ)Σ

0217-0604-1408-3028_sm.jpg

Διάβασα σήμερα κάτι το οποίο με έκανε να αναρωτηθώ γιατί στην είσοδο κάθε εκκλησίας να υπάρχει το παγκάρι που προορίζεται για τους φτωχούς όταν η ίδια η εκκλησία συνάπτει συμφωνίες σαν την παρακάτω…

0004-0312-0814-2739_sm.jpg

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε με τροπολογία που εντάχθηκε –και ψηφίστηκε– στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο η Εκκλησία και οι επιχειρήσεις της καθίστανται συνέταιροι της κυβέρνησης, του κρατικού προϋπολογισμού και των κοινοτικών κονδυλίων για «την εκτέλεση έργων και δραστηριοτήτων αναπτυξιακού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με την τροπολογία, η Ιερά Σύνοδος, οι Μητροπόλεις, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου της Εκκλησίας, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις της, αναπτυξιακές Α.Ε. και ΕΠΕ της Εκκλησίας θα μπορούν να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με το Δημόσιο και με φορείς του ευρύτερου δημόσιου φορέα, «στο πλαίσιο της δράσης που αναπτύσσουν για την πρόοδο της χώρας». Μάλιστα, τα χρήματα γι’ αυτές τις δραστηριότητες θα εκταμιεύονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με άλλα λόγια, η Εκκλησία, με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, μπορεί να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες ευρείας κλίμακας. Από το λεγόμενο κοινωνικό έργο μέχρι τις τουριστικές ή άλλες κερδοφόρες επιχειρήσεις. Το ύψος της επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό δεν προσδιορίζεται.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε την τροπολογία σημειώνεται ότι «από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και του προϋπολογισμού των συμβαλλομένων φορέων –επιχορηγούμενων και μη από τον κρατικό προϋπολογισμό–, το ύψος της οποίας εξαρτάται από την κάθε σύμβαση και τις αναλαμβανόμενες υποχρεώσεις».

Η τροπολογία αυτή, που μυρίζει σκάνδαλο και την οποία δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ, δεν προβλέπει ούτε κριτήρια και διαδικασίες αξιολόγησης των προτεινόμενων έργων ούτε σύστημα ελέγχου για τη χρήση των δημόσιων πόρων που θα διατεθούν μέσω των προγραμματικών συμφωνιών. Δεν είναι μυστικό ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ κράτους και Εκκλησίας καλύπτονται από πλέγμα αδιαφάνειας. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις, έχει αποφύγει να ενημερώσει τη Βουλή για τις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει τα ιδρύματα της Εκκλησίας από τον κρατικό προϋπολογισμό, το Γ’ ΚΠΣ και από το Υπουργείο Εξωτερικών. Και ο αρχιεπίσκοπος τέτοιες χάρες γνωρίζει πώς να τις ξεπληρώνει.

Τα σχόλια δικά σας!!!

Υ.Γ Πηγή του post ο δημοσιογράφος Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.

Advertisements

11 Responses

  1. Τελικά οι παλιοί είναι σοφοί άνθρωποι. Καλά το λέγανε: “Είδες παπά, πιάσε τ’αρχίδια σου!”

  2. ΤΟ ΡΑΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΥΡΑ,ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΛΕΡΩΝΕΣΕ !

  3. Μακρυά απο τους τραγόπαπες!!!

  4. ΤΕΚΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ

  5. Χριστός και Απόστολος Γκλέτσος!!!

  6. ΤΖΑΚ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ

  7. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΛΕ ……ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΒΙΑΓΚΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΜΠΛΕ

  8. Μάτζικ δεν ξέρω πώς γίνεται κόκκινο το όνομά σου.Μόνο σε κιτρινόμαυρο έχω!!!

  9. ΒΑΛΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: