ΠΙΠΕΣ Νο2!!!

 

kisses.jpg

Διάβασα σήμερα ένα άρθρο περί πεολειξίας, αιδιολειξίας ή όπως αλλιώς θέτε πείτε το και ξενέρωσα αφάνταστα!!!Σας παραθέτω το άρθρο αυτούσιο και τα συμπεράσματα δικά σας!!

Σε λίγο θα μας πούνε να βάζουμε προφυλακτικό και στην γλώσσα!!!

puppy_kisses_2.jpg

Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός HPV μπορεί να μεταφερθεί μέσω του στοματικού σεξ, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του λαιμού.

Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Johns Hopkins , ο ιός αποδείχτηκε ότι είναι πιο ισχυρός παράγοντας καρκινοπάθειας στην περιοχή του λαιμού τόσο από το τσιγάρο, όσο και από το αλκοόλ. Σημειώνουν δε, ότι κίνδυνος αυξάνεται 9 φορές περισσότερο για τους ανθρώπους που έχουν επιδοθεί σε στοματικό σεξ με περισσότερους από έξι διαφορετικούς συντρόφους.

Στην συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν συνολικά 300 άτομα στα οποία έχει διαγνωστεί πρόσφατα καρκίνος στο φάρυγγα, τη γλώσσα, και τις αμυγδαλές. Οι επιστήμονες πήραν δείγματα σάλιου και αίματος από τον καθένα και τους έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με το σεξουαλικό τους ιστορικό και τον τρόπο ζωής τους που ενδεχομένως μπορεί να τους κάνει πιο επιρρεπείς στις καρκινοπάθειες.

Μελετώντας τα αποτελέσματα της έρευνας, κατέληξαν ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον HPV, και συγκεκριμένα τον τύπο 16, και παράλληλα καπνίζουν και καταναλώνουν αλκοόλ, έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης κάποιας μορφής καρκίνου του λαιμού.

Οι επιστήμονες πάντως, επεσήμαναν ότι αν και το στοματικό σεξ είναι ο βασικότερος τρόπος μετάδοσης του ιού, δεν αποκλείεται και η μετάδοση του στο λαιμό μέσω του σάλιου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρόσφατα ο ιός HPV, γνωστός και ως ιός των κονδυλωμάτων, συνδεόταν κυρίως με τον καρκίνο του τραχήλου, καθώς περισσότερες από το 80% των ενεργών σεξουαλικά γυναικών αναμένεται να προσβληθεί από την ασθένεια κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: